Skisamling Hamra 7.12.-10.12.17, info og bindende påmelding, NB kort påmeldingsfrist

Postet av Freidig, Alpin den 15. Nov 2017


Invitasjon Hamra, Tändalen

U12/U14/U16

Åpen alpinsamling Sør-Trøndelag Skikrets

U14/U16 Torsdag 7.12.17 – søndag 10.12.17

U12 fredag 8.12.17 – søndag 10.12.17

Frist påmelding: torsdag 22.11.17 kl 18:00

 

Vi inviterer til åpen alpinsamling; 4 dager samling for U14 / U16, 3 dager samling for U12. Planlegger trening på basisferdigheter med momentrening/frikjøring og modeller med staur. Ta med SL og SSL utstyr. Ta med klær til barmark og skolearbeid.

Bindende påmelding til skisamlingen/overnatting gjøres på:

https://goo.gl/forms/izNSfewkn8kJeVEX2

Fyll ut skjemaet og klikk for å sende inn. Det kommer en kvitteringsmelding til epostadressen som du skriver inn i skjemaet. Dersom du har behov for å justere påmeldingen, send inn en ny påmelding, og angi i skjemaet under «Annen info» at denne erstatter tidligere påmelding.

Overnatting er reservert på Tänndalen ski lodge. De som evt. har spesielle behov for overnatting, før opp dette som ønske i påmeldingen, i skjemaet under «Annen info».

Hver enkelt betaler overnattingen ved utsjekk, heiskortkjøp i skilodgen. Tidspunkt for oppmøtet og annen info kommer etter hvert. Transport avtales internt/ordnes selv. Man kan melde seg på enkeltdager for samlingen. Eventuelle avbestillinger ordnes av hver enkelte selv.

Priser (i svenske kroner):

Leiligheter:

4 sengs leilighet 685.- / døgn / leilighet (sluttrengjøring inkludert)

6 sengs leilighet 895.- / døgn / leilighet (sluttrengjøring inkludert)

 

Måltider:

Barn opp til 12 år frokost 65.- lunsj 80.- middag 120.- Helpensjon Barn 265.-

Voksen frokost 85.- lunsj 100.- middag 150.- Helpensjon voksen 335.-

 

Heiskort

225.-/dag/person. (løpere, trenere, foreldre)

 

Alle priser inkludert moms.

Alle gjør opp for seg selv ved utsjekk (overnatting og mat).

Etteranmeldte ordner overnatting selv. Hamra 10.11. - 12.11.2017

Postet av Freidig, Alpin den 12. Nov 2017
Hamra 10.11. - 12.11.2017

Postet av Freidig, Alpin den 12. Nov 2017Freidig skibyttedag 2017

Postet av Freidig, Alpin den 10. Nov 2017BydelsNytt omtaler Freidig alpin sin skibyttedag

Postet av Freidig, Alpin den 10. Nov 2017


Flere skiklubber arranger i november såkalte byttedager. -Viktig for rekrutteringen, mener Geir Fische i Freidig Alpin.

Jan Vestre – Publisert: 11:10 – 10.11.2017

-Skal alpinsporten få flere barn og unge ut i bakkene må terskelen for å begynne være lavest mulig. Skibyttedager hvor man kan kjøpe utstyr til en rimelig er i så måte et godt virkemiddel.

Fische har i mange år vært med å arrangere byttedager.

-Det ligger vinterutstyr for hundretusenvis av kroner og støver bort i trønderske kjellere og loft. Dette er utstyr som barn og unge kan dra nytte av.


Skibyttedag

Freidig Alpin arrangerer sin byttedag i samarbeid med Strindheim ski og avholdes lørdag 18. november.

-Vi tar i mot utstyr for videresalg og eventuelt donasjoner fra onsdag 15. til og med fredag 17. november. Innlevering skjer i de gamle lokalene til Flisekompaniet ved Hank Sport i Fagerborgveien. Det er også her selve skibyttedagen avholdes.

GODT MILJØ: I Freidig Alpin baserer man seg på utdannede trenere som selv har vært eller er aktiv i sporten. Det viktigste er imidlertid å skape et godt miljø både blant utøvere og foreldre.

Fische forteller at man tar imot alt som har med vintersport å gjøre.

-Alpinski, langrennsski, staver, hjelmer, briller, klær, skøyter og pulker. Alt er av interesse. Man kan selv sette ønsket salgspris. Er man i tvil om hva det man leverer inn er verdt er vi behjelpelig med å vurdere prisen.


Ifølge Fische har gjenbrukstanken fått godt fotfeste også blant utøvere innen alpin.

-I Freidig kjøper utøverne ofte utstyr seg i mellom og utstyr går i arv. Dette da stadig flere ser at brukt utstyr i mange sammenhenger er like bra som nytt. Det er uansett med på å holde kostnadene nede noe som igjen gjør at vi klarer å holde på de unge utøverne lenger.

Freidig Alpin

Frem til begynnelsen av 90-tallet var det flere aktive alpinklubber ute i Trondheims bydeler. I dag er situasjonen en noe annen.

-Vi skulle gjerne sett en større rekruttering til alpinsporten rent generelt, men som klubb trenger man ikke alltid være så stor for å drive godt. Freidig Alpin er en relativt liten klubb men har siden starten i 1961 allikevel fostret flere gode alpinister som har vært innom landslaget.

Fische mener en klar treningsfilosofi er viktig skal man skape resultater både på utøver- og klubbnivå.

BYTTEDAG: Lørdag 18. november avholder Strindheim Ski og Freidig Alpin byttedag på Leangen. -Stadig flere ser at brukt utstyr ofte duger like bra som helt nytt, forteller Geir Fische i Freidig Alpin.

-I Freidig Alpin legger vi stor vekt på at det ikke er foreldrene som skal trene barna men utdannede trenere som selv har vært eller er aktiv i sporten. Det viktigste er allikevel at barna trives i bakken og sammen med sine klubbkamerater. På Vassfjellet har vi et eget samlingspunkt i «Freidigbua» som er med å skape et godt miljø både blant utøvere og foreldre.


Fische mener det er flere grunner til å fremsnakke alpin som organisert breddeidrett.

-I «skoleidretter» som håndball og fotball er treningen som regel alders- og kjønnsdelt. I alpinmiljøet trener derimot gutter og jenter sammen. Yngre utøvere trener også ofte sammen med de eldre. Alt dette er med på å skape et godt miljø.

Fredig Alpin har i dag flere treningsgrupper.

FELLES TRENING: I Freidig Alpin trener man sammen på tvers av kjønn og alder.

-De yngste i Freidig alpin er i gruppe U10 hvor minstealder er 5 år. I denne gruppen vil vi gjerne ha flere utøvere. «Kravet» for å starte er at man må kunne ta heisen selv eller sammen med en foreldre. Det er fast trening på torsdager mellom 18.00 og 20.00 med en sosial pause midt i, forteller Fische som avslutter med følgende melding til alle småbarnsforeldre.


-Tenk å være 6 år og stå på toppen av en bakke og vite at man kontrollerer farten og utfordringene helt selv. I et stadig mer overbeskyttende bomullsamfunn gir dette barna en utrolig mestringsfølelse vi ønsker at flere skal få oppleve.Powered by: Bloc