Hei og velkommen til Freidig alpin

Freidig Alpin er en egen avdeling i Sportsklubben Freidig, og er regionens største alpinklubb. Vi har medlemmer fra Trondheim og nabokommunene.

Medlemmene våre er i hovedsak fra 6 til 20 år, og deles inn i følgende treningsgrupper:

U10 1. til 4. klasse

U12 5. og 6. klasse

U14 7. og 8. klasse

U16 9. og 10. klasse, samt eldre.

 

Trening

Barmarkstreninger starter normalt i slutten av august og pågår frem til snøforhold gjør det mulig å kjøre på ski, vanligvis i begynnelsen av desember.

Faste treningskvelder i Vassfjellet har vi på mandag, tirsdag og torsdag. De yngste gruppene har trening på torsdager fra kl 18-20. I tillegg arrangeres det for de eldste gruppene jevnlige samlinger i helg i vår hjemmearena.


Renn

Freidig alpin arrangerer normalt 3-4 renn i Vassfjellet pr sesong. I tillegg arrangerer vi Telenorkarusell for de yngste løperne. I de yngste klassene er det ingen rangering av løperne og alle er like gode. Vi legger ned mye innsats for at løperne skal ha en flott opplevelse på renn, og at det skal være lav terskel for å delta.


Utstyr

Når det gjelder utstyr, anbefaler vi å holde det enkelt i de første sesongene. Freidig alpin arrangerer klubbens bruktsalg hver høst og her er det mye fint utstyr tilsalgs. Dere kan også kjøpe gjennom vår hovedleverandør av alpinutstyr; Vassfjellet Skishop. Her vil dere få gode klubbpriser. Ta gjerne kontakt med oss for råd om valg av utstyr


Miljø

Freidig har som mål å gi våre løpere et både kvantitativt og kvalitativt godt tilbud - og arbeidet er basert på at stor bredde skaper topp. Det er derfor en av klubbens viktigste oppgaver å ta vare på alle løpere uansett prestasjoner. Vi er opptatt av at trening og konkurranser skal være lystbetont og at det på grunnlag av bevisst breddesatsing også skal utvikles løpere på et nasjonalt nivå.


Kontakt oss

Vi bruker i stor grad Facebook til kommunikasjon. Lik siden vår og følg med på hva vi driver på med. Vi garanterer et topp miljø som tar vare på barn og voksne. Ta kontakt med oss for å høre mer om tilbudet vi kan tilby dine barn. Hvis dere er i Vassfjellet holder vi hus i Freidigbua i nedre del av Nordløypa. Her er alle hjertelig velkommen innom for en kaffekopp og en god skiprat.

Da håper vi å høre fra dere og at vi kan ønske flere nye medlemmer hjertelig velkommen.